Miksi Skydive Oulu?

Pohjois-Suomessa toimii useita hyppykerhoja. Me olemme tietenkin omasta mielestämme näistä paras. Tässä hieman syitä miksi kannattaa aloittaa laskuvarjohyppyharrastus juuri meillä.

Kerhomme arvot

Kerhomme toiminta perustuu kolmeen arvoon: ystävyys, kehitys ja turvallisuus. Keskitymme siis kaikessa toiminnassamme siihen että nämä kolme arvoa täyttyvät.

Hyppäämistä parhaiden ystävien kanssa

Ystävyys on kaiken toimintamme perusarvo. Laskuvarjohyppääminen on parhaimmillaan kun sitä tehdään parhaiden ystävien kanssa. Kerhomme ilmapiiri on ystävällinen ja ketään ei jätetä porukan ulkopuolelle. Kerhollamme kaikki ovat saman arvoisia hyppykokemukseen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, kansalaisuuteen ja ikään katsomatta.

Meille ensimmäistä hyppyään jännittävät oppilaat ovat yhtä tärkeitä ystäviä kuin jo tuhansia hyppyjä uransa aikana suorittaneet herot. Usein kaikista antoisin osa laskuvarjohyppyä on yläfemmojen heitto ja hypyn fiilistely hyppykavereiden kanssa heti laskeutumisen jälkeen!

Kerhomme hyppääjät muodostavat tiiviin yhteisön ja vietämme aikaa paljon yhdessä myös hyppäämisen jälkeen. Kerhotalomme sauna lämpenee usein hyppypäivän jälkeen ja parhaat hyppytarinat kuullaan nuotiolla. Juhlimme myös hyppääjiemme saavutuksia hyppyuralla. Esimerkiksi lupakirjan saaminen on suuri juhlan aihe ja koko kerhon väki kokoontuu aina juhlimaan oppilaan etenemistä lupakirjahyppääjäksi.

Laji kehittyy, niin myös Skydive Oulu

Laskuvarjohyppääminen on laji joka kehittyy jatkuvasti. Skydive Oulu on mukana kehityksessä tarjoamalla kehittyneimpien hyppylajien koulutusta lupakirjahyppääjille. Meillä opetus ei siis lopu itsenäisen hyppääjän lupakirjan saamiseen. Joku tahtoo maailman huipulle FS-hyppäämisessä, joku taas tahtoo valloittaa maailman free-hyppääjänä. Toiset kiinnostuvat siipipuvulla lentämisestä, joku tahtoo opetella swooppaamaan. Mitä tahansa lupakirjahyppääjä päättääkin tehdä, kerhomme kokeneet konkarit opettavat ja auttavat nuorempia hyppääjiä kehittymään lajissa. Järjestämme kauden aikana useita tapahtumia eri teemoilla. Esimerkiksi B-lupakirjan saamiseen edellytettävä kuvunkäsittelykurssi on meillä niin laadukas, että myös muiden kerhojen hyppääjät suorittavat usein kurssin meillä.

Kunnollinen kehitys lajissa vaatii aina suunnitelmallista harjoittelua. Kerhomme hyppymestarit ja kokeneet hyppääjät auttavat mielellään kaikkia hyppääjiä asettamaan tavoitteita joiden mukaan hyppyuralla edetään. Kerhomme jokainen hyppääjä saa halutessaan apua realististen mutta kunnianhimoisten tavoitteiden asettamiselle ja saavuttamiselle.

Skydive Oululla et jää yksin koehypyn jälkeen!

Turvallisuus kaiken toiminnan perustana

Laskuvarjohyppy on harrastus, jossa on omat riskinsä. Huolellisella suunnittelulla ja asianmukaisella kalustolla riskit saadaan kuitenkin minimoitua ja laji on erittäin turvallinen. Turvallisuus on yksi kerhomme kantavista arvoista, ja kaikki asiat suunnitellaan ja tehdään turvallisten toimintatapojen mukaisesti.

Noudatamme toiminnassamme kaikkia viranomaismääräyksiä sekä Suomen Ilmailuliiton asettamia ohjeita. Kerhomme oppilaskalusto on moderni ja kaluston kunnosta pidetään hyvää huolta. Käytössämme on Pohjois-Suomen uusin hyppykalusto. Kaikki oppilasvarjomme on varustettu saksalaisen valmistajan, Airtecin Cypres -automaattilaukaisujärjestelmällä. Kyseinen laite on kehitetty alunperin 90-luvulla ja laitteen toimintahistoria on vakuuttava. Se ei ole koskaan jättänyt toimimatta tilanteessa, jossa sitä tarvitaan.

Lentokone

Kerhomme käytössä on vuonna 2017 hyppykoneeksi muutettu SMA-Dieselmoottorilla varustettu Cessna 182 -lentokone. Lentokoneessamme on Pohjois-Suomen hyppykoneista uusin runko sekä moottori. Lentokone mahdollistaa hypyt 4000 metrin korkeudesta erittäin ekologisesti ja taloudellisesti lentobensiiniä käyttäviin koneisiin verrattuna. Kone nousee myös muita Pohjois-Suomen hyppykoneita nopeammin ja on Oulun hyppykoneista hiljaisin.

Viihtyisät kerhotilat

Iso osa suomalaisista hyppykerhoista toimii kolkoissa parakkirakennelmissa. Meidän kerhotilamme sijaitsevat viihtyisässä omakotitalossa Oulunsalon lentokentän läheisyydessä. Kerhotalolla on tilava sauna, takka, kaksi wc:tä sekä auditorio. Kerhotalollamme on myös runsaasti nukkumapaikkoja ja kerholla voi yöpyä mikäli tulee hyppäämään pitkän matkan päästä.

Tiivis ja joustava koulutus

Kerhomme kurssi on tiivistetty kolmeen päivään. Suurin osa kursseistamme alkaa perjantai-iltana ja sunnuntaina on hyppypäivä. Perjantaina kurssin aloittavat pääsevät siis jo samana viikonloppuna hyppäämään. Myös kurssin jälkeinen koulutus ja eteneminen hyppyuralla on nopeaa. Etenemistahti on lähinnä omasta innosta kiinni. Monet kritisoivat pakkolaukaisukurssia hitaaksi tavaksi suorittaa lupakirja, mutta esim. vuonna 2016 nopein oppilas suoritti koko oppilasuran alle kuukaudessa.

Kurssikalenterimme on tiivis, kursseja on kerran kuussa ja kesäkuukausina kaksikin. Koulutamme paljon oppilaita myös englannin kielellä. Järjestämme myös mielellämme ryhmille yksityiskursseja. Onko sinulla useampi kaveri ja haluaisitte tulla yhdessä kurssille? Kysy meiltä yksityiskurssista!

Järkevästi ja tiiviisti organisoitu hyppytoiminta

Hyppytoimintamme on keskittynyt viikonloppuihin ja yhteen tai kahteen arkipäivään viikossa. Tällä varmistamme sen, että hyppypäivät ovat aktiivisia ja vilkkaita, ja hyppääjät voivat sopia muita menoja muille päiville. Meidän mielestämme parempi on hypätä muutamana päivänä paljon, kuin joka päivä vähän tai ei ollenkaan. Kiireisimpinä kesälomaviikkoina hyppäämme toki vaikka joka päivä.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Skydive Oulu on aina ollut innokas järjestämään yhteistä toimintaa muiden kanssa. Järjestämme yhteisiä hyppytapahtumia vuosittain esim Skydive Kemin kanssa. Myös Vaasan Laskuvarjokerho on meille läheinen yhteistyökumppani. Teemme myös tiivistä yhteistyötä kuumailmapallofirma Momentsin kanssa. Järjestämme useita kuumailmapallohyppyjä kesässä, ja kerhomme palkitsee tuoreet lupakirjahyppääjät pallohyppylahjakortilla!

Meillä on myös erittäin hyvät suhteet lajin varustehuoltajien ja toimittajien kanssa. Kerhomme jäsenet saavat esim. laskuvarjohyppäämisessä tarvittavia varusteita kuten kypäriä, korkeusmittareita ja hyppypukuja kerhon kautta tilattuna edullisesti.

Mitä vielä mietit? Ilmoittaudu alkeiskurssille ja tule mukaan meidän jengiin!